dijous, 16 d’abril del 2015

VISITA D'EMMAÚS!

Avui han vingut a l'escola la Rosa i l'Abdullah. Tots dos formen part de l'associació solidària Drapaires d'Emmaús de Sabadell.
Aquest cop han introduït la seva xerrada comptant amb un col·laborador molt sensibilitzat amb aquesta temàtica, en Roc, que juntament amb altres companys i companyes hi van participar en l'edició passada. La vergonya ha fet que fos l'únic disposat a dir la seva, parlar en públic imposa força!
Ens han explicat aspectes tant de la mateixa fundació Emmaús en els seus orígens, com dels seus objectius en l'actualitat, dels projectes dins i fora de les nostres fronteres, de la seva organització...
Fins i tot l'Abdullah s'ha mostrat encuriosit per saber quin va ser el punt de partida dels Drapaires de Vacarisses. Primeres passes que val la pena recordar per arribar a fer una valoració, més que positiva, del nostre humil treball.



Paral·lelament a tota l'explicació cal tenir molt present que la realitat actual exigeix compromís, sobretot social, amb l'entorn proper. 

Analitzar el cobrament d'impostos, el 21%, que l'Estat també carrega sobre iniciatives d'aquest tipus, amb la venda de peces de roba de segona mà, l'import de les quals és d'1€. Això ha sorprès aquests joves del futur, que lluny d'entendre de lleis, la seva lògica molt més humana els feia considerar ridícula aquesta decisió.




Reiteradament ens han demanat que fem una exposició de la tasca que es fa des de Drapaires de Vacarisses. Ells estan disposats a deixar-nos les seves instal·lacions per poder-ho mostrar i fer saber. Qui sap -diu la Rosa- si aquesta iniciativa, tan maca, podria interessar a altres?
Possiblement tingui raó. De moment guardem amb "carinyo" la proposta i potser, tard o d'hora, acaba sent una realitat.
De moment el que sí és real, és retrobar-nos tots plegats el dissabte i diumenge!
Vinga, ja som a la recta més que finalíssima!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada