NOTES DE PREMSA

Notes de premsa 8a edició de DRAPAIRES. 
5 i 6 d'abril de 2014
 WEB AJUNTAMENT DE VACARISSES


 LA TORRE DEL PALAU
Article publicat en el diari LA TORRE DEL PALAU.
6a edició de DRAPAIRES.
Diumenge, toca fer el drapaire!
Vacarisses acull la Fira dels Drapaires en què els diners recollits aniran a parar a l'entitat Emmaús
La Fàbrica acollirà la Fira dels Drapaires aquest diumenge.
Diumenge, els Drapaires més joves de Vacarisses celebraran la sisena edició d'aquesta fira solidària. Durant tota la setmana ja s'ha estat recollint els materials per la Fira de Drapaires. Es tracta d'una iniciativa dels nens de 5è i 6è de primària de les escoles Pau Casals i Font de l'Orpina, les dues escoles de primària de Vacarisses.
Ja fa sis anys que els nens organitzen aquesta fira solidària, amb la col·laboració dels pares i mares, i amb el suport de les escoles i de l'Ajuntament de Vacarisses. La VI Fira de Drapaires serà al matí, a La Fàbrica, i el dissabte els Drapaires faran la recollida porta a porta.
El gran dia, el dia de la Fira, els drapaires tan particulars de Vacarisses tornaran a comptar amb el suport de les entitats locals, que els acompanyaran aquest cap de setmana solidari; moltes entitats hi posaran les seves parades, com ja s'ha fet en edicions anteriors. Roba, llibres, joguines, electrodomèstics... tot el que donen els veïns, els nens i nenes ho endrecen i ho preparen per la seva exposició i venda. Tot el benefici d'enguany serà donat a l'Associació Drapaires d'Emmaús.


Article publicat a la web de l'ajuntament de Vacarisses de cara a la 6a edició de Drapaires.
12 d'Abril de 2012
Arriba el cap de setmana dels Drapaires més joves de Vacarisses, que celebraran la sisena edició d'aquesta fira solidària
Durant tota la setmana ja s'està recollint els materials per la Fira de Drapaires de diumenge
La Fira de Drapaires és una iniciativa dels nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles Pau Casals i Font de l’Orpina, les dues escoles de primària de Vacarisses. Ja fa sis anys que els nens i nenes organitzen aquesta fira solidària, amb la col·laboració dels pares i mares, i amb el suport de les escoles i de l'Ajuntament de Vacarisses. La VI Fira de Drapaires serà el diumenge 15 d’abril al matí, a La Fàbrica, i el dissabte els Drapaires faran la recollida porta a porta. A més, durant tota la setmana, tothom qui vulgui es pot adreçar als punts de recollida per col·laborar-hi: a La Fàbrica, al local de l'Associació de Veïns de Can Serra, a l'escola Font de l'Orpina i a l'escola bressol El Xic.
El gran dia, el dia de la Fira, serà diumenge dia 15, i aquests drapaires tan particulars de Vacarisses tornen a comptar amb el suport de les entitats locals, que els acompanyaran en aquest cap de setmana solidari; moltes entitats hi posaran les seves parades, com ja s'ha fet en edicions anteriors. Roba, llibres, joguines, electrodomèstics... tot el que donen els veïns, els nens i nenes ho endrecen i ho preparen per la seva exposició i venda. Tot el benefici d'enguany serà donat a l'Associació Drapaires d'Emaus.


Article publicat a la web de l'ajuntament de Vacarisses de cara a la 5a edició de Drapaires.

29 de Març de 2011
Els Drapaires d’enguany tornen a comptar amb el suport de les entitats locals, que els acompanyaran en aquest cap de setmana solidari.
Aquest cap de setmana del 2 i 3 d’abril els Drapaires particulars de Vacarisses faran la que ja serà la cinquena edició de la seva fira solidària, estrenant noves dates per la fira.
La Fira de Drapaires és una iniciativa dels nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles Pau Casals i Font de l’Orpina, les dues escoles de primària de Vacarisses. Ja fa cinc anys que els nens i nenes organitzen aquesta fira solidària, amb la col·laboració de les AMPAs, amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient. La V Fira de Drapaires serà el diumenge 3 d’abril al matí, a La Fàbrica, el dissabte els Drapaires faran la recollida porta a porta i, durant tota la setmana, tothom qui vulgui es pot adreçar als punts de recollida per col·laborar-hi:
. Associació de veïns de Can Serra
. Associació de veïns de Torreblanca I el dimarts 29/3 i divendres 1/4 de 17.30 a 19
. Al vestíbul de la Fàbrica el dimecres 30/3 a 16 a 21, i divendres 1/4 de 16 a 20 hores.

A la Fira s'hi venen tot tipus d'objectes de segona mà que els nens i nenes hauran recollit per les cases i a diversos punts del municipi. Tant els diners que s'aconsegueixin a la Fira com els objectes no venuts, enguany es destinaran a l’Associació Solidança, que centra l'activitat econòmica en el sector ambiental i totes les actuacions van encaminades cap al desenvolupament sostenible.
Els Drapaires compten, a més, amb la col·laboració de les entitats de Vacarisses; moltes entitats hi posaran les seves parades, com ja es va començar a fer a l’edició anterior. D’altres hi participaran animant la festa, com és el cas de l’Escola de Música de Vacarisses, que acompanyarà els Drapaires quan s’obrin les portes de la Fira. També hi seran els Timbalers de Can Serra, que els acompanyaran durant la cercavila.
Canvi de dates i logo nou
Aquesta cinquena edició de la Fira encara no té cartell, perquè encara no té logo. No serà fins aquest diumenge que Solidança, l’empresa a qui es destinarà els beneficis aquest any, farà la tria del logotip guanyador de Drapaires. El nou logotip servirà per identificar la fira d’ara en endavant. Els nens i nenes han fet propostes de logotips, dels quals un grup d’experts en la matèria, n’ha triat els finalistes per aquest diumenge.
Aquest any, a més, la Fira de Drapaires estrena dates. Fins ara es feia entre els mesos de novembre i desembre, però es tracta d'un període amb una agenda prou atapeïda. Per aquest motiu, des de la organització es va apostar pel canvi de data, que enguany és el primer cap de setmana d'abril.


Durant les diferents edicions que s'han dut a terme, la premsa també n'ha fet ressó.
Aquestes són algunes mostres:
DIARI DE SABADELL 2006


DIARI DE TERRASSA 2006

EL TERME. NOVEMBRE 2006EL TERME. DESEMBRE 2007


EL TERME. GENER 2007

EL TERME. OCTUBRE 2007

EL TERME. NOVEMBRE 2008


  • Més drapaires a la xarxa:
5a edició, abril 2011
http://www.vacarisses.cat/actualitat.htm?id=463&pl=14
http://www.vacarissesdigital.cat/imatges/cultura/el-dia-dia/fira-de-drapaires

9a edició, abril 2015
Al diari de Terrassa, el passat dijous, 28 de maig de 2015, es va publicar un article que feia referència a la fira de Drapaires de Vacarisses. 
De forma breu es parla tant de la quantitat recollida i donada al Rebost Solidari de Vacarisses i als Draparies d'Emmaús de Sabadell, com de qui ho impulsa i quins objectius s'hi poden trobar darrera del projecte social.
La finalitat de la iniciativa passava per conscienciar els alumnes sobre valors com la solidaritat, el reciclatge i el compromís amb la societat.