diumenge, 3 d’abril de 2011

CINQUENA FIRA DE DRAPAIRES 2011

Aquesta cinquena edició canvia les seves dates per qüestions de calendari.
Un canvi de dates que implica un canvi d'estació. Si fins ara s'esqueia a finals de la tardor i amb temperatures gèlides, ara, a primers d'abril, en plena primavera, el sol, la bonansa, els dies llargs... fa que tot prengui un caliu certament diferent.
Un altre canvi també acompanya aquesta edició. Després de dues temporades col·laborant amb ANDRÒMINES serà SOLIDANSA-ROBA AMIGA la institució per a la qual es recolliran els beneficis i els guanys.
Per conèixer una mica més de SOLIDANSA:
http://ca.robaamiga.cat/noticies/?search=solidan%C3%A7a
LA RECOLLIDA
Pels carrers i carrerons de la vila, organitzats per grups, els nens i nenes de 5è i 6è volten recollint llibres, joguines, estris de cuina, roba... que ja no fem servir. És important que encara estiguin en bon estat, és a dir, que el dia de la fira puguin ser comprats pels vilatans que venen a la fira.
Cap dels nens i nenes organitzadors/es es poden quedar amb res, ni reservar, ja que aquesta és una activitat lúdica, de lleure, en la qual la seva participació reverteix en un únic i gran objectiu: LA SOLIDARITAT.
Cadascun d'ells sap que quan ja no sigui un drapaire podrà assistir a la fira i podrà comprar amb el convenciment que tot el que s'exposa ha estat recollit i res reservat, ni apartat. 

ENDREÇA DE LA FÀBRICA
Aquesta és una de les parts més divertides: fer la tria, posar preus, col·locar tot el que s'ha recollit i encara va arribant. Engalanar les parades i distingir-les amb color i gràcia.
Recordem que els preus van dels 10 cèntims als 2 euros. A la fira no trobaràs res que sigui massa car! 

EL BERENAR
Gràcies a la col·laboració de les AMPAs de les dues escoles de primària, tots els nens i nenes poden gaudir d'unes pastes i uns sucs i/o batuts, una mica de dolç per poder "tirar" i fer via durant la sortida...
L'EXCURSIÓ
Tot el nostre municipi gaudeix d'un entorn meravellós. Sense fer gaires passes ens trobem al mig d'un parc natural, el de Sant Llorenç de Munt i la Serra de l'Obac. 
Coronen Vacarisses el Cingle, la Torrota... on l'excursió està més que garantida.
Mentrestant, una gran part dels adults acaben de posar ordre, endreçar i col·locar tot el material recollit. 
LA CERCAVILA
OBRIM LA FIRA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada